minden munka előtt le kell ellenőrizni a csiszológép állapotát, hogy mennyire telt meg üvegiszappal a víztartály rész.. az üveget vizes csiszológéppel kell csiszolni.. ennek két oka van: az üveg hűtése, és a gyémántfej védelme.. csiszolás közben a súrlódás hatására pillanatok alatt felforrósodna az üveg és elpattanna, és a csiszolófejen a gyémántszemcsékre rásülne a puha üvegpor víz használata nélkül..
|
csiszi :) |
szakboltban lehet vásárolni speckó vizes síkcsiszológépeket, különböző fordulatszámút és fajtájút, érdemes utánajárni, ki mire használja, és annak megfelelően választani.. a gyárilag hozzáadott fröcskölővédőről hamar kiderül, hogy érdemesebb bütykölni rá egyet :)
|
üveg púderpor |
takarításnál szerintem az az ideális, ha már kiszáradt, így nem a vizes üvegiszapot kell kikanalazni, hanem csak a port kivakarni.. én erre a szakfeladatra egy tortakrém kenő lapátkát neveztem ki :)
|
vakarás |
|
szép tiszta :) |
tavaly az Életfa készítése közben nem takarítottam csiszit, szegénykém így nézett ki a nagy munka után.. ez igazából baj, mert ilyenkor kevesebb hely marad a víznek a tartályban és hamar átmelegszik az egész csiszológép, főleg a motorja és ez persze az egész gépnek árthat..
|
nagyon elhanyagolt :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
szólj hozzá!