örvény üvegcse folytatása

tehát napszonda üvegcse, és néhány mécsestartó után folytatódik az örvény üvegcse készítése. ez is egy hengeres világítótest lesz, viszont diagonálba rendezett mintája nagyon különleges, pikkely szerű megjelenést kölcsönöz neki. ez a struktúra technikailag igen komoly buckós.forrasztást igényel. na de ne szaladjunk előre! ott tartottam, hogy becsiszoltam az üveggyöngyöket, és befóliáztam az elemeket. miután mindenki a fonákján fekszik, jöhet a tesa tekercs!

tesa tekercs
ezek a legizgalmasabb pillanatok. a forgatáshoz, mint egy szendvics, két lap közé veszem az összeragasztott felületet, majd óvatosan ráhelyezem a kaptafára. jelen esetben ennek a dunsztosüvegnek van megfelelő átmérője. (ilyenkor szegény kristálygombáék kiköltöznek belőle és a hűtőben pihenve várják, hogy visszakapják helyüket :D) pontforrasztással kezdem a felület rögzítését, majd felviszem a megfelelő mennyiségű forrasztóónt.

kedvenc dunsztosüveg kaptafám :)
amikor már megtartja önmagát a test, leveszem a kaptafáról és kezdődhet a buckós.forrasztás rítusa. minden egyes forrasztási vonalon milliméterről milliméterre végigmegyek a pákával.

folyt. köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

szólj hozzá!