előkészületek

minden munka előtt le kell ellenőrizni a csiszológép állapotát, hogy mennyire telt meg üvegiszappal a víztartály rész. az üveget vizes csiszológéppel kell csiszolni. ennek két oka van: az üveg hűtése, és a gyémántfej védelme. csiszolás közben a súrlódás hatására pillanatok alatt felforrósodna az üveg és elpattanna, és a csiszolófejen a gyémántszemcsékre rásülne a puha üvegpor víz használata nélkül.

csiszi :)
szakboltban lehet vásárolni speckó vizes síkcsiszológépeket, különböző fordulatszámút és fajtájút, érdemes utánajárni, ki mire használja, és annak megfelelően választani. a gyárilag hozzáadott fröcskölővédőről hamar kiderül, hogy érdemesebb bütykölni rá egyet :)

üveg púderpor
takarításnál szerintem az az  ideális, ha már kiszáradt, így nem a vizes üvegiszapot kell kikanalazni, hanem csak a port kivakarni. én erre a szakfeladatra egy tortakrém kenő lapátkát neveztem ki :)

vakarás
szép tiszta :)
tavaly az Életfa készítése közben nem takarítottam csiszit, szegénykém így nézett ki a nagy munka után. ez igazából baj, mert ilyenkor kevesebb hely marad a víznek a tartályban és hamar átmelegszik az egész csiszológép, főleg  a motorja és ez persze az egész gépnek árthat.

nagyon  elhanyagolt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

szólj hozzá!